A méz az egyik legegészségesebb élelmiszer, és ma is mint mindenkor az ember számára az egészség megőrzése vagy visszaszerzése a legfontosabb, ehhez szeretnék hozzájárulni termékeimmel.
A Bodrogközben méhészkedem, Szlovákiában. Ha szeretnél rendelni, megteheted a kapcsolat oldalon vagy írj a következő címre:
Repceméz
A repceméz színe halványsárga, kristályosan még világosabb, szinte fehér. Édes illatú. Gyorsan, finomszemcsésen kristályosodik pergetés után már pár nap alatt is. Gyakran krémesített formában kerül forgalomba.
A mézfajták közül a repceméz enyhén lúgos kémhatású. Remekül alkalmazható gyomorsavtúltengés ellen, rendszeres fogyasztással a fellépő kellemetlen tűnetek csillapíthatók, sőt akár meg is szüntethetők. Erősíti az immunrendszert és erős fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatással bír.
Használjuk kávéba, teába, tejbe, enyhe zamata miatt meghagyja az italok ízét, aromáját. Kenyérre könnyen kenhető, előnye, hogy nem folyik le.
Akácméz
Színe az áttetszőtől a halványsárga és enyhe zöldessárga opálos árnyalatig terjed. Kellemesen enyhe ízű, akácvirág illatú. Jellemzője, hogy a mézben található 11 cukorfajta közül 10-et tartalmaz. Szinte sosem kristályosodik, tehát folyékony marad.
Nyugtató hatású, ajánlott a gyomorsav túltermelés miatti emésztési zavarok gyógyítására. Fertőtlenítő hatása miatt főleg köhögés ellen javasolják. Kisgyermekeknek és idősebbeknek különösen ajánlatos rendszeres fogyasztása. Kalciumban gazdag mézfajta. Segít a mészhiányos betegeken, ellensúlyozza az izomgyengeséget. Alkalmazható szépségápolásban pakoláshoz, masszázsnál, szaunázásnál.
Natúr fogyasztásra, italok ízesítésére kiválóan alkalmas. Fogyasszuk kanalazva, teába, kávéba, tejbe. Kenhetjük kenyérre, tegyük palacsintába, süteménybe, tésztákhoz, sültekhez.
Vegyes virágméz
Színe a halványbarnás színtől egészen a sötétbarnáig terjed, ez a benne lévő mézek összetételétől függ. A méhek mezei virágokról, gyógynövényekről gyűjtik, beltartalma kiváló, nagyon értékes méz. Minél sötétebb a méz, annál gazdagabb ásványi anyagokban és flavonoidokban. Hajlamos a kristályosodásra, de lassabban mint a repceméz. Erős, dinamikus ízekben gazdag.
Erősíti a szervezet védekező rendszerét. Érzékeny gyomrúak is fogyaszthatják. Szívpanaszok, szívgyengeség esetén is hatásos szer. Sok kálium található benne.
Használjuk natúr fogyasztásra és sütemények ízesítésére. Együk kanalazva, teába, kávéba, tejbe, kenyérre kenve, palacsintába, sültekhez, keleti konyha édes-csípős ételeihez.
0 Comments
Megjegyzés küldése